5 Veelvoorkomende Techniekfouten bij Beginnende Drummers

Als je net begint met drummen, is het vanzelfsprekend dat je enkele beginnersfouten maakt. Maar wees gerust, zelfs de beste drummers hadden deze uitdagingen toen ze net begonnen. Laten we eens kijken naar de vijf meest voorkomende techniekfouten bij beginnende drummers en hoe je deze kunt verbeteren.


1. Het Topje van je Wijsvinger op de Drumstok Laten Rusten

Fout: Veel beginners laten het topje van hun wijsvinger op de bovenkant van de drumstok rusten in plaats van een volledige grip te gebruiken.

Waarom dit een probleem is: Deze grip beperkt je controle en snelheid, ook al voelt dat tegenstrijdig omdat je je stok voor je gevoel juist steviger vast hebt. Maar, het maakt het moeilijker om snelle of gecompliceerde ritmes te spelen. Daarnaast kan het zorgen voor extra spanning in je hand, wat kan leiden tot snellere vermoeidheid en zelfs blessures op de lange termijn.

Oplossing: Zorg ervoor dat je de stok vasthoudt met je wijsvinger eromheen, waarbij je duim en middelvinger een soort van 'fulcrum' of draaipunt vormen. Dit geeft je meer controle en bewegingsvrijheid tijdens het spelen.

Oefening: Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je je drumstok vasthoud. Dit fragment komt uit de Online Beginner Cursus 🤫.


2. Te Veel Kracht gebruiken in plaats van soepelheid

Fout: Te hard slaan en slaan met spierkracht. Dit kan leiden tot vroegtijdige slijtage van je drums, slecht geluid, minder snelheid en stijve en pijnlijke spieren.

Oplossing: Focus op techniek, en soepelheid en ontspanning boven kracht. Je kunt altijd later kracht toevoegen als de techniek op zijn plaats zit.

Oefening: Speel regelmatig zachte ritmes en concentreer je op het consistent houden van je volume.


3. Slechte Houding

Fout: Zitten met een gebogen rug of op een verkeerde hoogte ten opzichte van je drumkit.

Oplossing: Houd je rug recht en zorg ervoor dat je drumkruk op een hoogte is waarbij je benen een hoek van ongeveer 90 graden maken, maar liever net iets hoger!

Oefening: Begin elke drumsessie met een korte warming-up en stretch je rug en schouders.


4. Het Overhaasten van Tempo's

Fout: Proberen te snel te spelen zonder de juiste techniek.

Oplossing: Onthoud mijn welbekende motto, het staat niet voor niets op een T-Shirt:

Slow Down, Do It Again!

Begin langzaam en zorg ervoor dat je het ritme perfect hebt voordat je het tempo verhoogt.

Oefening: Gebruik een metronoom en verhoog het tempo geleidelijk, gebruik mijn welbekende stoomtrein methode.


5. Alleen Spelen, Niet Luisteren

Fout: Zich te veel concentreren op je eigen spel en niet luisteren naar de muziek of andere muzikanten.

Oplossing: Oefen met play-alongs of speel samen met andere muzikanten om het samenspel te verbeteren.

Oefening: Zet je favoriete nummers op en probeer mee te spelen, luisterend naar hoe de drums passen in het geheel van het nummer. Stel je voor dat jij auditie moet doen om de nieuwe drummer van die band te worden. Speel niet alleen maar na wat je hoort, maar speel ook na zoals hij/zij speelt. Speel je iets van de Foo fighter? Ga er dan ook voor.

Vorige
Vorige

Drumstokken: De sleutel tot jouw unieke drumgeluid!

Volgende
Volgende

De Mentale en Fysieke Voordelen van drumles voor Volwassenen en Ouderen