Gear

Gehoorbescherming in de drumles en onze drumschool.

Wij krijgen als drumschool vaak de vraag: wat voor gehoorbescherming moet ik kopen voor de drumles?

Het volume van een drumstel moet niet onderschat worden. Een drumstel produceert al snel 100db aan geluid, dat is net zo hard als een kettingzaag naast je oor… En als je gehoorschade hebt, kom je er niet meer vanaf.

Wij willen het als drumschool zo makkelijk mogelijk maken om te genieten van het spelen en de muziek tegelijk. In de drumschool hebben wij geen speakers, maar werken wij met koptelefoons. Hierdoor kunnen wij het volume goed controleren voor de kleine leerlingen en hebben oudere leerlingen zelf controle over hun eigen volume.

Wij raden dus aan om een dempende koptelefoon te kopen waar je ook muziek op af kan spelen.

Koptelefoons

De absolute winnaar op dit gebied is de Vic Firth SIH 2 Koptelefoon. Deze koptelefoon gebruiken wij als docenten ook en raden wij alle leerlingen aan. Hij dempt goed, klinkt goed, kan een stootje hebben, kortom, deze koptelefoon is de investering dubbel en dwars waard!

Wil je toch nog een iets goedkopere koptelefoon? Dan is deze Tbone HD 990D een prima alternatief. Deze dempt genoeg en klinkt prima om liedjes mee te kunnen spelen, maar hij is niet zo goed als de Vic Firth SIH.

In-ears

Wil je toch geen koptelefoon, maar houd je meer van oordoppen? Dan is het wel belangrijk om goed afsluitende oordoppen te gebruiken. Oordoppen zoals de Shure 215 zijn een populaire keuze onder muzikanten. Deze in-ears sluiten goed af en klinken ook nog eens goed voor normaal dagelijks gebruik!

Heb je verder nog vragen over gehoorbescherming? Neem vooral contact op met je docent!

* De linkjes in deze blog zijn affiliatie links naar de website van Thomann.